(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Zapečený patizon
Potřebné ingredience
2 menší patizony (může být i cuketa), kečup, 2 cibule, 1 vetší paprika, česnek 3 stroužky, šunka (šunkový salám), šlehačka, 25 dkg Eidamu
máslo na vymazání pekáčku
Postup přípravy
Patizony oloupeme, zbavíme jader, nakrájéme na plátky cca 1 cm silné. Cibuli nakrájíme na kolečka, papriku na tenké proužky, Salám nakrájíme na tenké proužky.
Do máslem vymazaného pekáčku narovnáme vrstvu nakrájených patizonů, na něj dáme kečup, dále vrstvu cibule, přidáme česnek, dále narovnáme vrstvu papriky a nakonec příjde vrstva salámu.
Dáme do trouby a pečeme asi 25 minut. Poté zalejeme šlehačkou a pečeme dalších 5 minut. Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme. Podáváme s brambory. Výborně chutná i studené.
Do máslem vymazaného pekáčku narovnáme vrstvu nakrájených patizonů, na něj dáme kečup, dále vrstvu cibule, přidáme česnek, dále narovnáme vrstvu papriky a nakonec příjde vrstva salámu.
Dáme do trouby a pečeme asi 25 minut. Poté zalejeme šlehačkou a pečeme dalších 5 minut. Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme. Podáváme s brambory. Výborně chutná i studené.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé